בבואכם לגשת לבניית בריכת נוי אקולוגית עליכם להקפיד על נתונים שיאפשרו יצירת מערכת אקולוגית יציבה. נפרט פה על כמה מהם.
עומק
הקפידו על עומק מינימלי של 0.5 מטר. במידה ואינכם מגבילים את עצמכם תוכלו להעמיק ל- 0.7 ואפילו 1 מטר בבריכות גדולות. זה יצור לנו נפח מים גדול יותר וכתוצאה מכך גם חוסן אקולוגי של הבריכת הנוי . ככלל ככל שהבריכה גדולה יותר היא תתאזן בקלות גדולה יותר.בבריכות רדודות (כ-40 ס"מ בשמש מלאה יש לכסות אחוז גדול יותר משטח המים ולקחת בחשבון סינון מיטבי. כשמדובר על בריכת נוי אקולוגית החשופה לשמש מלאה כדאי להשקיע במערכת סינון איכותית ובבריכות של חצי צל ניתן לבצע פשרות . בריכה של צל מלא-לא יהיו בה פריחות של שושני מים. לבריכות דגי קוי נדרש עומק של כ-1 מטר לדגים הגדולים מכיוון שהם אוהבים לשחות ורטיקלית.
ציוד
הציוד הדרוש לצורך בריכת נוי אקולוגית הוא משאבה ,פילטר וסנן uv.במידת האפשר כדאי להשקיע באיכות הציוד, זוהי הוצאה שחוזרת אליכם ברמת האחזקה הפחותה שתדרשו לה ויכולה למנוע בעיות. משאבה – טבולה . יש לוודא שהיא בעלת מאיץ פתוח ( הכוונה שחלקיקים יחסית גדולים יכולים לעבור דרכה ,כמו פסולת אורגנית שיש בבריכות נוי והיא איננה נסתמת בקלות כמו למשל משאבות האקווריום למיניהן.)למשאבות אלה צריכת חשמל יחסית נמוכה. במוצרים מתוצרת אירופה תקבלו 2-5 אחריות יצרן ביחס ישיר לעלות המשאבה. המשאבה היא לב מערכת הסינון של הבריכה וכדאי לוודא שהיא טובה ואמינה.פילטר +מנורת uv – – יש שני סוגים של פילטרים. פילטר גרוויטציה ופילטר לחץ. במידה ותרצו לקנות פילטר גרוויטציה תצטרכו למקם אותו מעל יציאת המים בבריכה ,בניגוד לפילטר הלחץ שניתן לטמון אותו באדמה. אנחנו ממליצים על פילטר גרוויטציה במידת האפשר .כמו מוצרים אחרים –הפשטות שבו מעניקה לו אמינות מירבית . לפעמים פילטר לחץ אחרי פרק זמן נקרעת הגומיה ,צריך תמיד לראות שקונים ממישהו שמחזיק חלקי חילוף. בפילטר לחץ לעיתים הניקוי התכוף מנקה גם בקטריות נחוצות. כמו כן מרכיב חשוב הוא הגודל –כמה ליטרים \ נפח . חשוב לבדוק שאנחנו לוקחים פילטר המתאים לבריכה שלנו. המידות והנתונים על הפילטרים נתונים המתאימים לאירופה ולהזכירכם אנחנו במזה"ת….צנזרו ב-50% את מה שכתוב לשמש מלאה.במידה ואתם חובבי דגי קוי ממליצים לכם לרכוש ציוד שמתאים לבריכת קוי ולציין בפני המוכר לא רק את גודל הבריכה אלא על איכלוס הדגים הצפוי. כמה יחידות ומה גודלם.
תכנון צמחייה
נימפיאות למיניהן הן אכן מלכות הבריכה אולם טעות נפוצה היא לשתול אותן בלבד. יש מגוון גדול של צמחי גדה ומחמצנים שיש לשלב אותם בבריכה גם בגלל השפעתם על איכות המים וגם בגלל יופיים וגם בזכותם תקבלו מראה טבעי ומגוון בפריחות שונות לאורך השנה. לצורך כל תבנו תאי שתילה שבהם עומק 10-20 ס"מ או מדף להניח עציצים. ככלל ככל שהעציץ גדול יותר כך יהיה הצמח ופרחיו גדולים יותר. לבריכות דגי קוי יש להכין הפרדה (מעין איים –או בעזרת סלעים או בעזרת רשתות) על מנת לחצוץ ביניהם ובין הצמחייה אותה הם אוהבים לאכול להנאתם. תוספים בקטריאלים
אחרי שהקמתם בריכת נוי אקולוגית והיא פועלת ושתולה בצמחים יש להוסיף בקטריות למים חדשים להאצה של התהליך הבקטריאלי בבריכה החדשה. איכלוס דגים
חשוב שהכמות סוג וגודל הדגים יהיה בהתאם לתכנון. עומס דגים גדול ופתאומי יגרום לקריסה במערכת –יכול לבוא לידי ביטוי בעכירות המים ,ריבוי אצות ועד תמותת דגים מעודף חנקות.את הדגים נכניס אל הבריכה לאחר כמה ימים עד שבוע לאחר שהפעלנו את המערכת. כדאי להתחיל בכמות מינורית ,לתת למערכת להתייצב ואז להוסיף. לא לפוצץ את הבריכה בדגים . כמות גדולה של דגים יכולה להצריך רענוני מים (החלפה של 10-20% ממי הבריכה ) . ,אז תעזרו בסבלנות.